Servicii

 Terapie logopedica pentru copii si adulti 

Deficienti de auz, purtatori de implant cohlear / proteza auditiva

Din cauza deprivarii auditive ,persoanele hipoacuzice au nevoie de protezare auditiva ,ori daca pierderea de auz este mare de implant cohlear. Iar, ca tehnologia folosita sa aduca beneficiu, trebuie  ca pacientul sa fie inclus, intr un program de recuperare audiv verbala.

Demutizarea copilului normauzitor sau hipoacuzic

In cazul pacientilor , non verbali ,fie ca sunt hipoacuzici fie ca au auz normal, se instituie tehnici de emitere corecta a sunetelor vorbirii si de dezvoltare a limbajului.

w

Stimularea si dezvoltarea limbajului receptiv si expresiv

Folosim tehnici moderne de educare a vorbirii prin dezvoltarea vocabularului activ si pasiv.

Tulburari de ritm si fluenta

In cazul pacientilor ce sufera de balbism se institue consiliere psihologica si logopedica specifica.

Tulburari de pronuntie si dictie

In functie de patologie si necesitati se urmareste invatarea unor tehnici corecte de respiratie, postura, emitere corecta a sunetului defectuos pronuntat, includerea lui in vorbirea automata si apoi fixarea in vorbirea libera.

g

Tulburari de voce (afonie, rinofonie)

In legatura stransa cu medicul ORL ,dupa investigatiile necesare si dupa precizarea diagnosticului, se instituie , prin tehnici compensatorii specifice, terapia de (re) sonorizare si emitere corecta a vocii.

Tulburari neurologice

Pacientii afazici, ori cei suferinzi de boala Parkison, ori Alzheimer, ori de alte tulburari neurologice sunt ajutati prin consiliere si terapie de a-si mentine  si de a-si recupera functiile cognitive, motorii, afectiv- comportamentale si de limbaj.

*

Tulburari disfagice

Tulburarile de masticatie si deglutitie ocupa in politica noastra, de (re)abilitare, o prioritate datorita impactului major ce-l au asupra pacientilor, cu diverse afectiuni din zona: orl, endocrinologie, neurologie, sau care prezinta aceste simtome.

V

Tulburari de voce la pacientii laringtomizati total

Suntem preocupati, de restabilirea, prin tehnici compensatorii, a posibilitatilor de comunicare pentru pacientii ce au suferit o operatie de laringectomie totala prin dobandirea vocii esofagiene, a vocii traheo esofagiene sau a vocii cu laringofonul.

Psihologie

i

Testare comportament adaptativ ABAS II

ABAS ofera o evaluare a abilitatilor adaptative ale persoanelor cat si capacitatea acestora de a trai independent.

Are o arie larga de utilitate, se poate aplica de la nou-nascuti pana la varsta de 89 de ani. 

Evalueaza in totalitate cele zece arii de deprinderi adaptative specificate de Manualul de Diagnostic a tulburarilor Mintale, Editia a Patra Revizuita (DSM-IV-TR) si de Asociatia de Psihiatrie Americana (APA, 2000): comunicare, utilizarea resurselor comunitatii, functionalitate prescolara, viata in scoala/familie, sanatate si siguranta, timp liber, autoingrijire, autodirectionare, social, motricitate, munca.

Testare inteligenta congnitiva EVIQ-S

EVIQ-S este o proba standard care evalueaza nivelul de inteligenta generala (aptitudinea cognitiva generala).

Proba poate fi completata doar de catre persoanele care poseda un nivel de scolarizare de cel putin opt clase absolvite si care au dovedit ca au inteles instructajul raspunzand corect la exercitiile pregatitoare dinaintea testarii efective.

Terapia Sandplay

Destinata deopotriva atat copiilor, adolescentilor cat si adultilor, terapia sandplay se prezinta ca o modalitate de ameliorare/vindecare a traumelor, a starilor de anxietate si a ranilor sufletesti prin care lumea interioara va prinde forma si contur cu ajutorul simbolurilor (nisip, apa, figurine) fiind puse in scena de propriile maini si ghidate de vocea inconstientului.  

 

Terapia Sandtray

 Terapia sandtray este o tehnica de grup, se adreseaza copiilor incepand cu varsta de 3 ani, adolescentilor si adultilor si  are scopul de a depresuriza  tensiunile acumulate,  permite dezvoltarea si cresterea stimei si imaginii de sine.

 

Consiliere psihologica si orientare in cariera

Consilierea si orientarea in cariera serveste la planificarea traseului carierei prin identificarea intereselor si abilitatilor profesionale, asistenta in realizarea intrumentelor de cautare a unui loc de munca: CV, scrisoare de motivatie; pregatire in vederea prezentarii la un interviu de selectie pentru un loc de munca; sprijin in luarea de decizii privind cariera si crearea unui plan personalizat de indeplinire a obiectivelor.

Consilierea psihologica are scopul de a gasi solutii in vederea depasirii situatiilor problematice si dificultatilor emotionale, suport pentru autocunoastere, evaluarea valorilor, intereselor si abilitatilor, managementul timpului.

Terapie integrativa

Psihoterapia integrativa imbratiseaza valoarea inerenta a fiecarui individ. Este o psihoterapie unificatoare care raspunde in mod eficient unei persoane pe mai multe niveluri: emotional, cognitiv, comportamental, fiziologic dar si pe dimensiunea spirituala a vietii.
Psihoterapia integrativa maximizeaza resursele pe care le are un individ, este adaptata la problematica clientului si foloseste tehnici foarte variate de interventie psihoterapeutica.

Terapie sistemica

Terapia sistemica este o ramura a psihoterapiei care descrie si intelege problemele umane in contextul relatiilor interpersonale.

Interventia terapeutica se bazeaza pe teoria sistemelor: Intregul este mai mare decat suma partilor sale. Toate elementele unui sistem sunt interdependente.

Cu alte cuvinte, orice schimbare a unuia dintre membrii unui sistem (grup de familie, de prieteni,colegi/ cuplu) influenteaza intregul sistem din care face parte.

De aceea, terapeutul sistemic se concentreaza pe identificarea tiparelor comportamentale, modul lor de functionare, pe schimbarea lor si a dinamicii relatiilor.

Dezvoltare personala

Sedinta individuala